Vraag een waardebon aan!  play

Vrijwilliger worden?  play

Nieuwsbrief 't Ven  play


Hoe is het met Expeditie Theresia

Komt het wijkcentrum er wel of niet?

Expeditie Theresia is het traject om te proberen de voor onze wijk zo kenmerkende Theresiakerk een bestemming te geven als buurtcentrum.
In de wijk worden al diverse activiteiten door vrijwilligers georganiseerd. Meestal zijn dit buitenactiviteiten. Maar er is ook behoefte aan een laagdrempelige ontmoetingsruimte waar binnen-activiteiten kunnen plaatsvinden. Het Wijkbestuur heeft zich intensief ingezet om de Theresiakerk dit ontmoetingspunt te laten worden, maar dit is helaas een 'no-go' gebleken.

't Venster, het huidige infopunt, is een mooie ontmoetingsplaats, maar het is veel te beperkt voor alles wat wij en de andere vrijwilligers willen organiseren in de wijk. In 2015 is het wijkbestuur dan ook gestart om te kijken of het haalbaar zou zijn de Theresiakerk als wijkgebouw te gaan gebruiken. Dit was een lange weg met de nodige obstakels. Ook al leek het soms als of er niks gebeurde, er zijn continu onderhandelingen geweest met verschillende partijen.

Te ambitieus
In maart 2017 kwam het proces in een stroomversnelling. Twee projectleiders van Hermon Erfgoed zijn toen aan de slag gegaan met alle wilde ideeen en plannen die er waren. De projectleiders kwamen tot de conclusie dat het Wijkoverleg de kerk niet zelfstandig kan exploiteren. Het is te duur, het financiële risico is te groot. Vervolgens is gekeken naar de mogelijkheid om buurt-activiteiten en commerciële activiteiten zodanig samen te voegen, dat de huur en exploitatiekosten van de Theresiakerk met verschillende groepen opgebracht zouden kunnen worden. Maar een club vrijwilligers kan geen kartrekker zijn van commerciële exploitatie van de kerk.
Het wijkoverleg heeft vanuit allerlei kanten geprobeerd de kerk weer een centrale, actieve rol te geven in de wijk. Maar het gaat niet. Het parochiebestuur is wel aan het bekijken of zij nog iets kunnen betekenen. Wat en of dit iets wordt, zullen de komende maanden uitwijzen. Er wordt daarbij ook gekeken naar externe huurders die een rol zouden kunnen spelen.

Nieuwe focus
Ook het wijkoverleg gaat zich beraden. De kerk lukt niet. Maar dat was niet het enigste waar we mee bezig waren. Centrale vragen zijn nu: Wat kunnen wij voor de wijk betekenen en wat vinden we met z'n allen belangrijk in de wijk. En welke andere binnen-locatie zou daarbij kunnen passen? Daar liggen onze nieuwe focuspunten.

Doe mee!
Daarbij hebben we ook dringend nieuwe vrijwilligers nodig. In diverse werkgroepen, maar ook in het Bestuur kunnen wij extra kracht goed gebruiken. Een feit blijft hoe meer vrijwilligers, hoe meer er mogelijk wordt.

Heb je leuke ideeen voor in  de wijk of zijn er activiteiten die je zelf graag in de wijk wilt organiseren? Laat dan van je horen, dan kijken we samen wat er mogelijk is. Ook ideeen voor een geschikte accomodatie zijn welkom. We horen graag van je!

 

In 't Venster

woensdag 21 augustus 2019
09:30
- 11:30 uur
Brei / handwerkclub
donderdag 22 augustus 2019
14:00
- 16:00 uur
Buurtbieb en infopunt
dinsdag 27 augustus 2019
14:00
- 16:00 uur
Buurtbieb en infopunt
woensdag 28 augustus 2019
09:30
- 11:30 uur
Brei / handwerkclub
donderdag 29 augustus 2019
14:00
- 16:00 uur
Buurtbieb en infopunt

Buurtjournalist

Vacature

Facebook

 facebook    Volg ons op Facebook

Twitter mee!

twitter logo  Ook mee-twitteren?

Wanneer je in je tweets #wijkhetven gebruikt dan verschijnt je tweet hier op de website.

Twitter #wijkhetven

Vergunningen

vergunningen
Voor een overzicht van de vergunningen in onze wijk
klik hier.

Go to Top