Bestuur Wijkoverleg 't Ven

Met ongeveer 2000 huishoudens en 4000 inwoners, gebeurt er veel in de wijk. Het bestuur van Wijkoverleg ’t Ven houdt contact met de gemeente, professionals die in de wijk actief zijn, bewoners en zoekt afstemming met alle partijen. Het bestuur zorgt voor randvoorwaarden die nodig zijn om de wijk leefbaar, veilig en prettig te houden en om allerlei initiatieven mogelijk te maken.

Huidige bestuursleden:

Gerard van Bakel (voorzitter)

Maartje van den Bosch (penningmeester)

Mathee Roos (secretaris)

Albert van Kemenade (algemeen bestuurslid)

Paul Speckens (algemeen bestuurslid)

 

Email:

Wonen tussen hightech en traditie
Stichting Wijkoverleg ’t Ven is ingeschreven bij KvK onder nummer 17165348.
Bank: ING bank (giro) nummer IBAN
NL19INGB0007660447.


Wie is wie?

Wijkoverleg 't Ven bestaat als stichting al sinds 2004, maar was wellicht nog onvoldoende zichtbaar en bekend. Hoog tijd om daar wat aan te doen! Met een aantal nieuwe bestuursleden, stellen we ons graag aan je voor!Albert van Kemenade 
Allround-lid, van alle markten thuis

Veel Ven-bewoners kennen hem wel, dat kan niet anders! Albert woont al dik 45 jaar met veel plezier in ‘t Ven, waarvan al 34 jaar op zijn huidige stekkie. Hij begon ooit met helpen bij de activiteiten rond het groen in de wijk. Diverse vergaderingen die destijds in het Theresiapension plaatsvonden, wekte zijn verdere interesse in wat er eigenlijk allemaal gebeurt in de wijk. Albert geeft aan dat zo van het een, het ander kwam. ‘ Eerst de bloembakken, toen mee doen met het buurtfeest, de buurt rond met de nieuwsbrieven en toen meedenken in de plannen met de kerk. Toen me werd gevraagd of ik iemand wilde vervangen in het bestuur, ben ik ook daar in gestapt. Dit laatste doe ik met plezier, maar ook met de nodige scepsis. De communicatie van het bestuur richting de werkgroepen, liet tot op heden namelijk nogal wat te wensen over, in mijn beleving. Tijd om daar samen wat aan te doen. En gezamenlijk te zorgen voor een mooi nieuw centrum in de kerk. Daar kom ik je graag eens tegen!’


Vincent Wittenberg  
Vincent
Creatief bestuurslid, focus op ontwerp en inrichting van de kerk

‘Ik ben Vincent Wittenberg. Samen met mijn vriendin Frieke ben ik in 2011 in de Zevenbergenstraat komen wonen. Intussen hebben wij twee zonen; Siebren (3) en Jonas (0). Daarvoor woonden wij als student in Woensel-West, waar ik samen met medestudenten van de Design Academy een atelier had in een voormalige Turkse supermarkt. Met ongevraagde adviezen, en later ook in opdracht van Trudo reageerden wij op de wijkvernieuwing daar. Ik was toen vooral bezig met de periode tussen oud- en nieuwbouw en de impact daarvan op de wijk. Dankzij mijn voorstel om het bouwhek rond een afgesloten, braakliggend terrein te vervangen door een uitvergroot tuinhekje, veranderde het in een tijdelijk buurtpark. Ik ben erg geïnteresseerd in de veranderende verhouding tussen professionals en burgers. Het idee om het voormalige middelpunt van wijk ‘t Ven opnieuw leven in te blazen, door de voorzieningen die de laatste jaren de wijk hebben verlaten daar te bundelen, en dat samen met buren te runnen is fantastisch. Als 'creatief bestuurslid' hoop ik mensen te kunnen inspireren en te motiveren om mee te doen en vooral gewoon te beginnen... De komende tijd zal ik o.a. contact houden met de architecten die betrokken zijn bij het nieuwe buurtcentrum. Ik kijk er naar uit om nog veel meer locals uit 't Ven (Vennezen, Vennaars?) te leren ontmoeten!’


Mathee Roos

Mathee
Bestuurslid


Hoi. Ik ben Mathee Roos geboren in Strijp, op de Hastelweg om precies te zijn en wel op 21 Augustus 1957.Ook nog enige jaren gewoond op de Steenbergenstraat en sinds 25 jaar op de Zeelsterstraat. Ik ben getrouwd met Anita Jongenelen, ook uit de Steenbergenstraat en samen hebben we 4 kinderen. Wesley 26, Kayleigh en Quincy 19 en Joey 18 jaar.
Strijp is voor mij aantrekkelijk. Ik heb het idee in een dorp in een stad te wonen. Iedereen kent elkaar wel en alles zit wel in de buurt.Jaren lang heb ik ongeregeld gewerkt in diverse ploegendiensten bij grotere bedrijven als DAF, Philips en Bosch.Meestal als werkleider of ploegchef op diverse productie units.Nu werk ik al weer 9 jaar bij Ergon als workcenterleider op een logistieke/montage afdeling.
Mijn vrije tijd is belangrijk voor me. Ik heb veel hobby’s en interesse’s .Van fotografie, geschiedenis, koken tot films en muziek.Ik heb altijd veel gelezen en maakte veelvuldig gebruik van de bibliotheek op de Bredalaan. Altijd bekenden tegen komend voor een gesprekje ,een kopje koffie en de krant even lezen. Een grote teleurstelling was het voor me voor dat de bieb sloot.
Mijn ouders gingen in het Theresiapension wonen. Door de bezuinigingen werden de activiteiten daar ook kleiner en minder. Mensen die jaren van alles ondernomen hadden en nu steeds minder mogelijkheden kregen. Dat zet je wel eens aan het denken. Gelukkig gaat dat nu weer de goede kant op door de inzet van personeel en vrijwilligers.
Toen ik las dat er plannen waren om een wijkcentrum in de Theresiakerk op te zetten raakte me dat. Ja, dat is het harstikke leuk toch. Dat prachtige gebouw mag niet leeg blijven staan. Gezellig een praatje kunnen maken,een kop koffie drinken, een boek gaan lenen of een theater voorstelling zien.
Alles bijeen, voor iedereen wat en ook nog in onze eigen buurt. Mensen krijgen een ontmoetingsplek en gaan iets anders doen dan voor de buis hangen.
Ik ben gestart in de biebgroep. Deze is overdag geopend. Door mijn fulltime werken heb ik hier niet een grote bijdrage aan kunnen leveren. Nu als lid van het wijk bestuur. Ik vind het geweldig mee te kunnen denken en zorgen dat deze prachtige kans werkelijkheid wordt.Ik hoop dat als jullie dit lezen ook denken, ja verrekt dat is leuk en het moet er komen. Ik ga ook mijn steentje bijdragen. Want samen als “Strijpenaren” gaan we dit klaren”.

In 't Venster

woensdag 21 augustus 2019
09:30
- 11:30 uur
Brei / handwerkclub
donderdag 22 augustus 2019
14:00
- 16:00 uur
Buurtbieb en infopunt
dinsdag 27 augustus 2019
14:00
- 16:00 uur
Buurtbieb en infopunt
woensdag 28 augustus 2019
09:30
- 11:30 uur
Brei / handwerkclub
donderdag 29 augustus 2019
14:00
- 16:00 uur
Buurtbieb en infopunt

Buurtjournalist

Vacature

Facebook

 facebook    Volg ons op Facebook

Twitter mee!

twitter logo  Ook mee-twitteren?

Wanneer je in je tweets #wijkhetven gebruikt dan verschijnt je tweet hier op de website.

Twitter #wijkhetven

Vergunningen

vergunningen
Voor een overzicht van de vergunningen in onze wijk
klik hier.